Моніторинг факторів навколишнього середовища в навчальних закладах області за 8 місяців  2016 року

Державною установою «Чернівецькій обласний лабораторний центр МОЗ України» систематично проводиться  моніторинг факторів навколишнього середовища  у  навчальних закладах області.
За 8 місяців поточного року у  дошкільних навчальних закладах області  відібрано  та досліджено 275 проб питної води по фізико-хімічнх та 330 - по мікробіологічних показниках. Не відповідали санітарним вимогам по хімічних показниках – 7  проб, по  бактеріологічних - 43  проби. Також   у  дошкільних навчальних закладах досліджено 37 страв на калорійність, 12 страв на якість термічної обробки та 27 на бакзабруднення,  всі відповідали нормативам.
У  загальноосвітніх  навчальних закладах  відібрано  та досліджено 740 проб питної води по фізико-хімічних та 822 - по мікробіологічних показниках. Не відповідали санітарним вимогам по хімічних показниках – 11  проб, по  бактеріологічних - 77  проб.  Проведено дослідження 68 страв на калорійність, 21 страва на якість термічної обробки та 28 проб на бакзабруднення,  відхилень від нормативів не встановлено.
В  інтернатних закладах  відібрано  та досліджено 8 проб питної води по фізико-хімічних та 3 проби по мікробіологічних показниках (1 не відповідала нормативам), 8 проб на калорійність, 3 проби  на якість термічної обробки та 4 проби на бакзабруднення,  відхилень від нормативів не встановлено.
В цілях контролю дотримання санітарно - гігієнічного режиму на харчоблоках дошкільних навчальних закладів відібрано та досліджено 1395 санітарно-гігієнічних змивів, у 45 із ним виділено бактерії групи кишкової палички, що становить 3,2 %. На харчоблоках загальноосвітніх навчальних закладів досліджено 3785 санітарно-гігієнічних змивів, у 124 виділено бактерії групи кишкової палички, що становить 3,3 %. В інтернатних закладах відібрано та досліджено 100 санітарно-гігієнічних змивів, бактерії групи кишкової палички виділені в 1 змиві,  що становить 1 %.
На адресу керівників навчальних закладів, де виявлялись потенційні ризики впливу навколишнього середовища на стан здоров'я дітей,  направлялись рекомендації щодо покращення умов їхнього навчання та перебування в установах,  також інформацію доведено до Департаменту освіти і науки облдержадміністрації,  відділів (управлінь) освіти при районних державних адміністраціях.

 

 

НАВІГАЦІЯ